Mělnická liga důchodců a jejich přátel 2020.

6. 7. 2020 adminmkm

Už sedmnáct let létáme soutěž společnou pro všechny kategorie i nekategorie volných modelů, jednoduchou soutěž, kterou jsme nazvali „Minutkou“. Princip soutěže, se kterým mě tenkrát seznámil Česlav Raků z Hořic, je jednoduchý a navíc umožňuje létat společně všem druhům volných modelů větroni počínaje a balony konče. Jde o to zaletět bez pomoci jakéhokoliv časovače jednu minutu a pokud je let delší, tak přelétaný čas se od jedné minuty odečte. Zdánlivě je to jednoduchý úkol, ale i přízemní termika dokáže své divy. Determalisátor se samozřejmě může použít, ale až po dvou minutách letu. Pokud se použije dříve, je čas letu nulový. Soutěž létáme na pět kol, do výsledků se započítávají tři lepší časy. Nejčastěji soutěžící létají se školními jednoduchými modely na gumu, jdou nejsnadněji zalétat na požadovaný čas a hlavně létají při zemi, kde je vliv termiky nejméně znát.
Posledních šest let „minutku“ létáme při „Lize důchodců a jejich přátel“, kterou pořádáme o prázdninách. Liga důchodců a jejich přátel má tři kola a kromě volných modelů tam létáme i historické větroně a větroně RCVS ale bez hodnocení přesnosti přistání. Není to totiž boj o vítězství, ale přátelské polétání.  Výsledky se proto nedají použít do celostátních  tabulek.
Vždy na začátek soutěže připomínám soutěžícím, že létáme pro radost a zábavu. Koho baví šidit a má z toho radost, tak ať si šidí, nám to nevadí, my létáme hlavně pro radost. Diplomy dostanou všichni a místo cen pro vítěze máme pro všechny soutěžící po skončení soutěže pohoštění.
První kolo se koná v sobotu 18. července, druhé kolo 1. srpna, a poslední třetí kolo 15. srpna 2020. Začátek je vždy v 10 hodin.

                                                                         Šebánek Ivan, Modelklub Mělník

Tento příspěvek byl poslán: Pondělí, 6. 7. 2020 v 9.26 a je uložen pod Nezařazené. Reakce na tento příspěvek můžete sledovat prostřednictvím RSS 2.0 kanálu. Jak komentáře, tak zpětné odkazy jsou momentálně uzavřeny.

789 x

Komentáře jsou uzavřeny.