Mělnická minutka – 8. ročník

2. 6. 2009 adminmkm

[singlepic=846,120,140,,right]

  • termín soutěže : sobota, 20. června 2009
  • místo : Mělník, modelářské letiště Hořín
  • začátek : 9:00 hod. konec : 13:00 hod.
  • přihlášky : ing. Šebánek Ivan, Kopretinová 3372, 276 01 Mělník tel. 607968297
  • e-mail : ivan.sebanek@seznam.cz

Soutěž „ Mělnická minutka „ je soutěží všech typů volných modelů, historiků i současných modelů, které soutěží společně. Principem soutěže je zaletět bez pomoci determalisátoru nebo podobného jiného zařízení časy co nejbližší jedné minutě. Let modelu lze ovlivnit pouze délkou startovní šnůry, natočením gumového svazku, množstvím paliva a tak podobně. Délka šnůry, množství gumy nebo paliva, případně pohonné články nejsou nijak omezeny.

Hodnotí se součet doby letů ze tří startů, které je nutno odlétat s jedním modelem. Pro další kolo soutěže je[singlepic=831,120,140,,right] možno použít stejný nebo jiný model pro odletění dalších tří startů. Soutěží všechny typy volných modelů společně, modely nemusí odpovídat žádné zavedené kategorii. Soutěžit lze jak s běžnými modely tak i s balony, ornitoptérami nebo helikoptérami. Pro nové zájemce zopakuji způsob měření času. Základním kritériem je zaletět čas co nejbližší jedné minutě, při překročení času jedné minuty se čas překročení odečítá od jedné minuty až do nuly. Determalisátor se může používat, ale nesmí ovlivnit měřený čas, a proto musí být nastaven na dobu delší než dvě minuty. Dřívější použití determalisátoru znamená nulový čas.

Pro létání s volnými modely máme poměrně malé letiště, proto má pořadatel právo v případě větrného počasí pro jednotlivá kola zkrátit stanovený čas a zvýšit penalizaci za překročení stanoveného času.

[singlepic=75,120,140,,left]Způsob provedení startu je libovolný, u motorových modelů se do doby letu započítává i motorový let. Při vlekání se čas měří od vypnutí modelu. Opravné starty nejsou. Začátek a konec jednotlivých kol bude předem oznámen při zahájení soutěže a navíc oznámen zvukovým znamením. Lety mimo vyhlášený čas jednotlivých kol nebudou hodnoceny. Zkušební lety v době vyhlášeného kola jsou zakázány a znamenají nulový čas pro dané kolo.

Soutěžit v jednom kole ( každé kolo má tři starty ) lze jen s jedním modelem, náhradní modely nejsou povoleny.V dalším kole lze létat se stejným nebo jiným modelem .Celkem se odlétají podle počasí dvě nebo tři kola, každé kolo má tři starty. Do celkových výsledků se každému soutěžícímu započítává nejlepší výsledek z odlétaných kol. Soutěžit lze jak s historickými tak současnými volnými modely.[singlepic=53,120,140,,right]

Případné připomínky k soutěži přivítám. Prvních sedm ročníků se povedlo, bylo většinou krásné počasí jak bývá koncem června obvyklé, vždy jsme si dobře a v pohodě zalétali.

Vítězové předchozích ročníků byli : Jiří Dušek, Česlav Rak, Jaroslav Vrabec 2 x, Ivan Šebánek, Milan Pařík 2 x a Doubek

za Modelklub Mělník všechny modeláře zve ing Šebánek Ivan

Tento příspěvek byl poslán: Úterý, 2. 6. 2009 v 20.43 a je uložen pod Volné modely. Reakce na tento příspěvek můžete sledovat prostřednictvím RSS 2.0 kanálu. Jak komentáře, tak zpětné odkazy jsou momentálně uzavřeny.

1 591 x

Komentáře jsou uzavřeny.