Mělnická minutka – 10. ročník

10. 6. 2011 adminmkm

[singlepic id=45 w=220 h=140 float=left]25. června pořádá Modelklub Mělník   již 10.ročník této pohodové  soutěže volných modelů. Na soutěži lze létat s libovolným volným modelem, historickým i současným. Způsob hodnocení umožňuje společné létání větroňů, gumáků i motoráků společně.

Principem soutěže je zaletět bez pomoci determalisátoru nebo podobného jiného zařízení časy co nejbližší jedné minutě. Let modelu lze ovlivnit pouze délkou startovní šnůry, natočením gumového svazku, množstvím paliva a tak podobně. Délka šnůry, množství gumy nebo paliva, případně pohonné články nejsou nijak omezeny. Po dobré zkušenosti z loňského roku bude mít soutěž tři kola, v každém kole budou tři starty. V každém kole lze létat jen s jedním modelem, pro další kolo lze použít buď stejný nebojný model.

Hodnotí se součet doby letů ze tří startů v jednom kole, do výsledků se započítává výsledek nejlepšího kola, opravné starty nejsou. Soutěží všechny typy volných modelů společně, modely nemusí odpovídat žádné zavedené kategorii.  Pro nové zájemce zopakuji způsob měření času. Základním kritériem je zaletět čas co nejbližší jedné minutě, při překročení času jedné minuty se čas překročení odečítá od jedné minuty až do nuly. Determalisátor  se může používat, ale nesmí ovlivnit měřený čas, a proto musí být nastaven na dobu delší než dvě minuty. Dřívější použití determalisátoru znamená nulový čas.

Pro létání s volnými modely máme poměrně malé letiště, proto má pořadatel právo v případě větrného počasí pro jednotlivá kola zkrátit stanovený čas jedné minuty a zvýšit penalizaci za překročení stanoveného času.

Způsob provedení startu je libovolný, u motorových modelů se do doby letu započítává i motorový let. Při vlekání se čas měří od vypnutí modelu. Začátek a konec jednotlivých kol bude předem oznámen při zahájení soutěže a navíc oznámen zvukovým znamením. Lety mimo vyhlášený čas jednotlivých kol nebudou hodnoceny. Zkušební lety v době vyhlášeného kola jsou zakázány a znamenají nulový čas pro dané kolo.

Případné připomínky k soutěži přivítám . Prvních devět ročníků se povedlo, bylo většinou krásné počasí jak bývá koncem června obvyklé, vždy jsme si dobře a v pohodě zalétali.

Vítězové předchozích ročníků  byli : Jiří Dušek, Česlav Rak, Jaroslav Vrabec 2 x, Ivan Šebánek, Milan Pařík 3 x ,Šimon Doubek a Jiří Buček .

Za Modelklub Mělník zve modeláře, kteří ještě umí létat s volnými modely                                                                                                                   ing Šebánek Ivan .

Tento příspěvek byl poslán: Pátek, 10. 6. 2011 v 7.26 a je uložen pod Nezařazené, slide. Reakce na tento příspěvek můžete sledovat prostřednictvím RSS 2.0 kanálu. Jak komentáře, tak zpětné odkazy jsou momentálně uzavřeny.

2 209 x

Komentáře jsou uzavřeny.