III. setkání příznivců modelů IGRA

4. 6. 2024 adminmkm

Modelklub Mělník ve spolupráci s LMK Kladno uspořádal na modelářském letišti v Jelenicích v neděli 5 května III. ročník srazu zájemců o modely z bývalého výrobního družstva IGRA Praha. Součástí byl i 2. ročník Memoriálu Jiřího Kaliny – soutěž modelů s gumovým pohonem s vrtulí Igra o průměru 150 mm. Sešlo se nás okolo 60 zájemců, kteří vzpomínali na své mládí  se stavebnicemi tohoto družstva, které je vlastně přivedly k modelářství. Tyto stavebnice se daly dříve koupit pomalu v každém hračkářství . Stavebnice byly s tuzemského materiálu, ale měli vyseknutá žebra z dýhy atd. Trochu  mne zarazilo, že převážná část modelů byla s posledního desetiletí výroby Igry a převažovaly modely na gumový pohon. Neviděl jsem skoro žádný model ze začátku výroby družstva. Memoriál J. Kaliny byl vypsán ve třech kategoriích, letěli se 4 starty, horší se škrtal:

– modely s tyčkovým trupem: celkem startovalo 16 účastníků, zvítězil Zd. Cinert   s modelem Oto  výkonem 361 sec., před druhou žákyní M. Vosikovou  s Lustráčkem  253 sec. A třetí  opět žákyně H. Routová s Komárem (vl. kon.)   205 sec.

-trupové modely:  9 soutěžících – 1. M. Křepelka  Marabu      430 sec., před žákem J. Vostradovským, který obsadil druhé a  třetí místo s Kadetem s 208 sec., Aerosportem 167 sec.

– víceplošníky: , zde startovali pouze dva soutěžící s modely výroby J. Kubeše – Jamamoto. Vyhrál P. Mareš s 99 sec.

Pořadatelé děkují za účast a těší se již na IV. Ročník setkání IGRY a 3. ročník Memoriálu J. Kaliny, a v průběhu akce se uskuteční i modelářská burza a to opět v Jelenicích  3. května 2025.

Fotogalerie

Tento příspěvek byl poslán: Úterý, 4. 6. 2024 v 21.40 a je uložen pod Nezařazené. Reakce na tento příspěvek můžete sledovat prostřednictvím RSS 2.0 kanálu. Jak komentáře, tak zpětné odkazy jsou momentálně uzavřeny.

91 x

Komentáře jsou uzavřeny.