Mělnická liga důchodců 2016

30. 4. 2016 adminmkm

Již třetí rok pořádáme pro modelářské důchodce o prázdninách seriál pohodových soutěží, při kterých si krásně zalétáme a polétáme bez velkých nároků na fyzičku soutěžících. Létat budeme, tak jako minulé roky, tři kategorie. Volné modely budeme létat formou MINUTKY. RC větroně budeme létat ve dvou kategoriích: historické RC větroně a RCVS.

Volné modely

Volné modely se budou létat formou minutky. Pravidla této soutěže jsou celkem jednoduchá. Soutěžit lze s libovolným volným modelem, model nemusí odpovídat žádné zavedené kategorii, jen nesmí být při létání nebezpečný. Jediným kritériem je zaletět bez použití jakéhokoliv časovače čas co nejbližší jedné minutě. Pokud model stanovený čas přeletí, pak se čas, o který jednu minutu přeletí, od jedné minuty odečte. Determalisátor lze použít až po dvou minutách letu, kdy je výsledek nulový. Dřívější použití determalisátoru znamená nulový čas. Dobu letu lze tedy u větroňů ovlivnit volbou délky startovací šňůry, hozením nebo vystřelením. U motorových modelů je časování doby letu možno provést pouze volbou množství paliva, u gumáků pak natočením svazku. Je možno soutěžit i s netradičními volnými modely jako například vrtulník, vírník, balon na teplý vzduch apod.

Každý model má možnost pěti startů, do výsledků se počítají tři nejlepší. Všech pět startů je nutno odlétat s jedním modelem. V případě shodného výsledku dvou soutěžících rozhoduje čas čtvrtého, případně pátého letu.

Historické RC větroně

Historické větroně musí odpovídat pravidlům kteréhokoliv českého nebo slovenského SAMu. Létat se budou 4 starty s letovým časem 5 minut, do hodnocení budou započteny tři lepší časy. V případě shodného času je rozhodující čas čtvrtého letu Přeletěný čas se nehodnotí, jen je nutno co nejdříve po naletění času přistát. Přistání musí být na ploše letiště, při přistání mimo je výsledný čas nulový. Létat se bude na gumicuku 80 + 20 metrů, který zajištuje pořadatel.

RCVS

Dvoukanálové RC termické větroně se budou létat podle národních pravidel s vynecháním hodnocení přesného přistání a s letovým časem 5 minut. Přistání ale musí být provedeno na vytýčené ploše letiště. Přeletěný čas nad 5 minut bude od výsledného času odečten. Při přistání mimo vytýčenou plochu letiště je výsledný čas nulový. Pro snazší organisaci soutěže se bude létat na stejném gumicuku jako historické větroně.

Termíny soutěží

V roce 2016 budou celkem tři kola Ligy důchodců a to :

16. července 2016, 6. srpna 2016 a 20. srpna 2016

začátek je vždy v 9.oo hod, přihlášky bude možno podat před zahájením soutěže přímo na letišti. Startovné je pro 50.-Kč za každou kategorii. Vyhodnocení celého seriálu bude při poslední soutěží 20. srpna 2016.

Při soutěži 6. srpna 2016 bude současně uspořádána mezinárodní korespondenční soutěž CLOUD TRAMP. Za tuto soutěž se startovné nevybírá. Případné dotazy odpovím na ivan.sebanek@seznam.cz , a těšíme se na hojnou účast modelářů. Polohu našeho nového letiště Jelenice najdete na stránkách našeho klubu : www.modelklu-melnik.cz .

Tento příspěvek byl poslán: Sobota, 30. 4. 2016 v 9.59 a je uložen pod Nezařazené. Reakce na tento příspěvek můžete sledovat prostřednictvím RSS 2.0 kanálu. Jak komentáře, tak zpětné odkazy jsou momentálně uzavřeny.

1 759 x

Komentáře jsou uzavřeny.